keskiviikkona, marraskuuta 19

Tervetuloa MeWeArtin blogiin!!!

MeWe on yhteisötaidetta, jota tehdään taiteen ammattilaisen ohjauksessa erilaisten ryhmien kanssa. MeWeArt antaa tekijälleen mahdollisuuden oman itsensä ilmaisuun ja ryhmän yhteisölliseen tekemiseen maalaus- ja veistotaiteen avuin. Ohjaajana toimiva taiteilija rohkaisee värikkääseen tunneilmaisuun ja dialogiin osallistumalla tekemiseen olemalla osa ryhmää.Taiteilijan rooli ei ole vakio, ryhmän dynamiikka saa vaikuttaa tekemisen rytmiin ja rooleihin täysillä!

Tarjoamme marras-joulukuussa työpajaoja Ylivieskatalo Akustiikan yläkerrassa esitettävän MeWeArt näyttelyn yhtydessä. Työpajat ovat ryhmille ilmaisia. Voit tilata Maalaustyöpajan vaikka työyhteisölle, koululaisryhmälle tai ystäväporukkalle. Tilaisuus on ainutlaatuinen tutustumiskierros MeWeArt:n yhteisö- ja tunnemaalausoppiin. Samalla osallistutte halutessanne interaktiivisen taidenäyttelyn muuttuvaan kokonaisuuteen!!Ylivieskatalo Akustiikassa MeWeArt keskittyy tunnemaalaukseen, jonka tärkeimmät materiaalit ovat osallistujien tunnemaailma ja kirkkaat guashvärit, "joilla maalataan käsin ja jaloinkin juuri sen hetkistä tunnetta". Teokset ovat ryhmälähtöisiä - taiteilija maalaa mukana ohjaten tekijöitä hienovaraisesti ja tilannetajuisesti. Yhteistä teemaa ei vailita etukäteen, monien aiheiden coktail on parhaimmilaan, erästä vieraskirjan kommenttia lainatakseni, "huikeaa viivakarnevaalia".

Lopuksi teoksista keskustellaan ja taiteilja pyytää halutessaan luvan jatkaa pintojen viimeistelyä. Joskus keskustelun rönsyiltyä, kuviin voidaan kertojan luvalla liittää myös tarinaa tai jälkeenpäin tehtyjä luonnoksia. Akustiikan näyttelyssä yhteisötaiteiljana ja työpajaohjaajana toimii taideterapiaa opiskeleva kuvataiteilija, kuvataideopettaja, Sanna-Mari Prittinen. Tunnemaalaus perustuu Antti Pietiäsien kehittämän Tunnetaideterapian tunnevärioppiin, jossa prosessoidaan omaa tunnemaailmaa yksityisen tunnevärikartan avulla.MeWeArt hipoo Itetaiteen kenttää uudella tavalla. Itetaiteessa keskitytään yksilön omavaraiseen osaamiseen ja luovuuteen, MeWeArt keskittyy ryhmässä työskentelemiseen, tioedonsiirtoon ja yhteisöllisyyteen lisäten yksilön tahtoa ja uskallusta omassa luovuudessaan. MeWeArt ruokkii yksilön ja yhteisön mielikuvituksen kehitystä ja ryhmässä toimimisen mielekkyyttä. Työpajoihin voi osallistua minkälainen ja ikäinen ryhmä tahansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti