Näyttelyitä 2015


Lapset määrää Kulttuurikeskus Akustiikka, Tammikuussa 2017


Soul Play Galleria 5, Oulu 
Toukokuussa 2016

Vattaja jää Galleria Artista, Kokkola
Huhtikuussa 2016


TOISENLAISET Ylivieskatalo Akustiikka
31.5.-30.6. Avajaiset 31.5. klo 18.00 Time to learn 7.4.-7.5.2015
 Holiday Inn City Centre, Elielinaukio 5 Helsinki
Sanna-Mari P. ja Rahkolan alakoulun (Ylivieska) 0-5 luokkalaiset."How could you know how to surf" 2015, mustepohjainen sekatekniikka, n. 150x140cm.
     Sanna-Mari Prittinen on pohjoissuomalainen yhteisötaiteilija, taidemaalari ja keraamikko. 
Time to learn kertoo tarinaa suomalaisesta alakoulumaailmasta, jossa on lupa oppia, noudattaa sääntöjä ja haaveilla vain sovitusti. Näyttelyn teokset on toteutettu muste ja guash pohjaisina sekatekniikkoina. Tummat ja maisemalliset taustat kertovat koulun rajojen luomasta turvantunnusta. Vilisevät ja värikkäät pinnat peilaavat koulumaailman sosiaalista sekamelskaa, kilpailua ja mielen sisälle kätkettyä inspiraatiota ja elämisen vimmaa. Teoksiin sisältyy useita tarinoita ja monia lapsuusaikoja, jota taiteilija on muistellut myös omakohtaisesti teosten hahmoissa.

Näyttelyn teokset on toteutettu pääosin yhdessä 0-5 luokkalaisten lasten kanssa Sanna-Marin kehittämissä MeWeArt työpajoissa. Joitain teoksia on ollut toteuttamassa myös hänen omat lapsensa. MeWeArt sai inspiraationsa taiteilijan työskennellessä kuvataideopettajana. Kuvataidetuntien aika- ja materiaalirajoittunut tehtävänanto rajoittaa ilmaisunvapautta. Tästä pyritään poikkeamaan yhteisötaiteellisessa tekemisessä, jossa teokset ja tarinat jaetaan yhteisissä kokemuksissa.Näyttelyn jokaisesta myydystä teoksesta lahjoitetaan yhteisötaidepaja sekä teoksessa mukana olleille lapsille että lastensairaalan asiakkaille.
Avajaispäivänä 7.4. taiteilija tavattavssa klo 17-21. Tervetuloa!


www.sannamariprittinen.blogspot.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti